10.01.2024 31

Okulumuz; millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak,  okul öncesi eğitimin amaçları ve görevleri; çocukların beden, zihin, duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onları ilköğretime hazırlamak,  şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı yaratmak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak amacıyla;

İl özel idaresi, il mili eğitim müdürlüğü ve merkez köylere hizmet götürme birliği başkanlığı arasında 20.11.2009 tarihinde yapılan protokol doğrultusunda yapımına başlanmış olup 15.12.2010 tarih ve 40837 sayılı valilik olur yazısı ile eğitime açılmış 2010-2011 eğitim yılı II. yarıyılda eğitime başlamıştır.

Okul binamız 3 katlıdır. Okulumuzda 7 derslik, 2 idari oda, yemekhane, mutfak, toplantı odası ve oyun odası bulunmaktadır.

Kurumumuzun önceki eğitim dönemlerinde sosyal ve kültürel alanda 2.likleri ve 3 üncülükleri bulunmakla beraber “eğitimde iyi örneklere katılımından dolayı ” çalışanları il milli eğitim müdürlüğünce ödüllendirilmiştir. Okulumuz 2018 yılından itibaren beyaz bayrak sertifikası almıştır.